WikkelCare

De therapeutische wikkel, de Ghara, is een een wikkel gemaakt van biologische katoenen lappen welke samen met prachtige energetische oliën, biologische kruiden en pure schapenwolletjes om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld waarna je gaat rusten. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust zodat je je weer fijn voelt in je eigen lichaam. Jouw lichaam, waarin je je kan terugtrekken en in kan schuilen als dat nodig is. Het werkt regulerend op alle facetten van het mens-zijn en heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. Ook geschikt ter ondersteuning bij medische zorg en voor thuisgebruik. Alle materialen die gebruikt worden zijn met zorg gekozen en uitgetest. Bij zorgvuldig en juist gebruik kan de wikkel heel lang mee gaan. Bijgevoegd in elke wikkel zit een wasinstructie. De wol of wolmat kan los bijbesteld worden.

Bij de behandelingen kan de wikkel worden ingezet worden tijdens gezichtsbehandelingen voor de buik, rug, handen of voeten maar ook als losstaande behandeling (60 min) gegeven worden. Na het aanbrengen van de wikkel wordt je in een flanellen laken en wollen deken gewikkeld om zo je lichaam te begrenzen en te omarmen. Na de inwikkeling wordt er kort een massage gedaan van het hoofd (of een korte gezichtsbehandeling) om volledig te ontspannen waarna je ongeveer 30-40 minuten blijft liggen om je lichaam volledig tot rust te laten komen.

Allergie voor wolvet?

Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij Bashya Complementair en Palliatief en bij de wikkels wordt dit gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap.
Pure wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling sterk op ons eigen huidvet. Wolvet trekt goed in de huid, heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking op de huid. Het houdt de warmte heel goed vast.
Het wolvet / lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken, gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème wat vaak een allergische reactie veroorzaakt. De wol die wij gebruiken komen van schapen die met hart en ziel worden verzorgt, is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! De wolmatten die gebruikt worden zijn 1x gewassen met wasnoten en verwerkt tot wolmat, daar is de meeste wolvet uit. Bij twijfel even een plukje wol uitproberen rechtstreeks op de huid. De ongewassen schapenwol wordt rechtstreeks op de kruidendoek, oliecompres of huid geplaatst.