Bashya

Steeds meer mensen lopen tegen de grenzen van de reguliere geneeskunde aan. Meer dan 70% van alle patiënten hebben (vage) klachten waar geen duidelijk oorzaak voor gevonden wordt. Stress en drukte gedurende langere periode geven een extra grote vraag aan energie, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan.

De klachten kunnen variëren:

 • onbehaaglijk gevoel: het gevoel van niet vitaal of happy zijn
 • allergieën
 • dreigende) burn-out
 • hoofdpijn
 • stijve nek
 • eczeem
 • darmklachten
 • pijn in de rug
 • vermoeidheid
 • depressie
 • slecht slapen
 • schimmels

Lichamelijke klachten hebben een weerslag op de mentale en emotionele gesteldheid en andersom kunnen mentale en emotionele klachten lichamelijke problemen veroorzaken. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel waar u maar moeilijk uitkomt.

Innerlijke en uiterlijke verzorging

Door het lichaam en de geest goed te verzorgen en in te stellen op balans, kunnen lichamelijke klachten verdwijnen of verminderen.

Innerbalance by Corina werkt volgens het Bashya-concept dat uitgaat van de energetische principes uit de Chinese geneeskunde. Uiterlijke en innerlijke verzorging komen daarbij samen.

Van ontspanning naar onbalans aanpakken

De behandelingen zijn ontspannend door massages, het gebruik van zachte en geurende kruidenoliën, warme stenen en andere technieken. Alle technieken werken op de huid, een belangrijk raakvlak tussen de energie van buiten en binnen. Onbalans in het lichaam is hier vaak aan te zien. De werking gaat verder, het pakt onbalans in organen aan of blokkades die ervoor zorgen dat energie niet via de energiebanen door je lichaam kan stromen.

Natuurlijke producten

Met de Bashya-behandelingen pak ik enerzijds de innerlijke onbalans aan door het gebruiken van kruiden, vitamines en andere plantaardige middelen. Anderzijds behandel ik de uiterlijke kant met onder andere massagetechnieken, het gebruik van edelstenen en stempels.

De gebruikte producten zoals oliën, lotions en tincturen bevatten 100% natuurlijke ingrediënten, zuiver, eerlijk en op biologische wijze.

Holistische benadering

De Bashya behandelmethodieken zijn holistisch. Ik benader de mens als één geheel en kijken niet naar één probleem of afwijking afzonderlijk. Het gaat om de wisselwering tussen lichaam en geest.

Het is goed om te weten dat de behandelingen geen vervanging zijn van het advies van een arts, maar zeker wel een aanvulling.

Mijn werkwijze

Omdat ieder mens een unieke eenheid van lichaam, geest en emotie is met eigen behoeften hanteer ik geen standaardbehandeling. Ik stem de invulling van de schoonheidsverzorging af op wat u op het moment van behandeling nodig heeft. Dat maakt dat de behandelingen elke keer anders zijn.

Uw klachten en wensen zijn het uitgangspunt

Bij het maken van de eerste afspraak stuur ik u via de mail een diagnoseformulier toe met het verzoek om dit in te vullen en een paar dagen voordat u komt terug te mailen. Uiteraard behandel ik deze informatie vertrouwelijk. Bij uw eerste bezoek nemen we het formulier kort door. Vervolgens maak ik een analyse door een gezichtsmassage te doen.

Specifiek samengestelde behandeling

Met deze informatie stel ik behandelingen samen, gebaseerd op mijn gevoel en verstand. Ik voel en beredeneer totdat ik een op u afgestemde behandeling kan voorstellen. Ik gebruik daarbij verschillende behandelmethodes die elkaar versterken. Aan de hand van de bereikte resultaten wordt duidelijk hoeveel behandelingen er nodig zijn. Bij de afspraken is van tevoren duidelijk hoelang deze gaan duren en hoeveel deze gaan kosten.

Bashya-Producten

In de Bashya-behandelingen werk ik aan de innerlijke en uiterlijke onbalans met het gebruik van producten zoals oliën, lotions en tincturen die 100 % natuurlijke ingrediënten bevatten. Bashya producten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit ecologische en biologische plantaardige ingrediënten. Er zijn géén chemische conserveringsmiddelen,geuren,kleurstoffen of parabenen in te vinden.

Bashya-producten zijn samengesteld uit levenssappen van planten en bevatten daarmee werkende stoffen in hun puurste vorm. Ze sluiten moleculair aan bij onze eigen cellen en zijn daarom perfecte voeding en energiebron om het lichaam zelf dat zetje te geven om weer in balans te komen.

Innerbalance by Corina verkoopt de Bashya-producten in mijn praktijk. Mochten er vragen zijn over welke producten voor u geschikt zijn, dan geef ik graag advies. Bel of mail me voor meer informatie.

De volgende productgroepen zijn verkrijgbaar:

 • BASHYA Huidverzorgingslijn
 • BASHYA Heilzame Producten
 • BASHYA Fytotherapie In -en Uitwendig
 • BASHYA Kruiden & Theëen
 • BASHYA Therapeutische Sierraden

Bashya behandelmethodes

Door stress en drukte gedurende langere periode kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Door het toepassen van stress-reducerende technieken doorbreek je de vicieuze cirkel en breng je je lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau weer in balans. Ik maak daarbij gebruik van eeuwenoude kennis en werk met eerlijke, zuivere geurende etherische oliën, verwarmende kruiden en biologische producten. Zo worden Bashya-behandelingen omgetoverd tot prachtige rituelen.

Combinatie van behandelmethodes

Omdat niemand gelijk is, zijn er geen standaardbehandelingen, maar maak ik afgestemd op de klachten van een cliënt een combinatie van verschillende behandelmethodes. Ook speelt de energetische kalender, die betrekking heeft op de Oosterse elementen hout, vuur, aarde, metaal en water, een rol in de samenstelling van de behandeling.

Ik hanteer methodes die vaak al eeuwenoud zijn en gebasseerd zijn op energetische principes uit de Chinese geneeskunde.

Vijf-elementenleer

De vijf-elementenleer komt uit de Chinese oudheid en is gebasseerd op het seizoen of de fase van het leven waarin iemand zich bevindt en de bijbehorende organen en emoties. Behandeligen die de vijf-elementenleer als basis hebben geven ons energie in die gebieden van ons lichaam die in een bepaald seizoen een stapje harder moeten werken.

De elementenbehandelingen zijn samenesteld om lichaam en geest weer in harmonie te brengen. Het zijn holistische behandelingen die werken op gezicht en lichaam, en daarmee zorgen voor een balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ook worden tijdens deze behandelingen bepaalde ademhaling- en lichaamsoefeningen geleerd om spanning in de desbetreffende gebieden los te laten.

Reflexologie
Reflexologie betekend letterlijk weerspiegeling. Het hele lichaam weerspiegelt zich onder andere in de voeten, handen, oren en gezicht. Hier bevinden zich reflexzones , die corresponderen met alle organen en delen van het lichaam. Wanneer u ziek of gespannen bent, worden deze punten gevoelig en soms pijnlijk. Door het masseren van de reflexzones wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen en organen die met de reflexzones in verbinding staan.
Aromatherapie
Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Ik gebruik hiervoor etherische olie.Dat zijn de aromatische vloeistoffen die uit bloemen, bomen, wortels, zaden en struiken komen.De geuren werken in op het onderbewuste en hebben een rustgevende , evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest.
Kristaltherapie
Edelsteen- en kristaltherapie kunnen een aanvulling zijn om het evenwicht tussen lichaam en geest te hervinden.U kunt denken aan het masseren van bepaalde drukpunten met edelstenen via een masker op het gezicht.Of warme edelstenen die op plaatsen van het lichaam die extra aandacht behoeven, neergelegd worden.Het type steen staat voor een bepaalde werking. Zo zorgt bergkristal voor het zelfhelend vermogen van het lichaam en amethist is rustgevend.
Kruidentherapie

Kruiden hebben een geneeskrachtige werking.Zoals u wellicht weet, heeft kamille een ontstekingsremmende werking en werkt lavendel rustgevend. Zo zijn er wel 20 soorten Bashya geneeskrachtige kruiden die allemaal hun specifieke werking hebben en ingezet kunnen worden in de reiniging, in maskers, kompressen en stempels. De kruiden zijn zo zuiver dat ze ook thuis gebruikt kunnen worden om thee van te zetten.

Bashya Oorkaarsen
Oorkaarsen bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen.Natuurzuiver katoen wordt gedrenkt in bijenwas, dat vermengd is met geneeskrachtige kruiden.Een specifieke behandeling waarbij de kaars in de gehoorgang geplaatst word om oorpijn, verstopping, keelpijn, doofheid, oorsuizen, migraine, ontstoken amandelen ed te ondersteunen.
Bashya Cupping Massage
Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de oppervlakte te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger om afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.

De cups zuigen zich vast op de huid en vervoeren de energie en bloed naar de plaats in het lichaam waar deze energie verstoord is.

Bashya Hayate, biologisch ontharen

Overmatige beharing weghalen is, behalve tijdrovend en vervelend, voor sommige mensen echt geen pretje.Ik zie regelmatig mensen met een huiduitslag, omdat ze met te agressieve middelen of methodes hebben onthaard.

Ontharen kan ook heel anders: met suiker. Wat zijn de voordelen ?

 • Suiker plakt alleen op de dode huidcellen en niet op de levende huid
 • Meest veilige manier van ontharen
 • Vorm van langdurig ontharen omdat je de haar in zijn geheel verwijderd
 • Kans op afbreken nihil doordat je met de haargroeirichting mee de haar verwijderd
 • Al mogelijk vanaf 1 a 2 mm
 • Geen last van bultjes(bij bikinilijn) en kapotte huid
 • Ook te gebruiken bij jonge meiden, oude dames en mannen
 • Lage temperatuur, dus geen kans op verbranding
 • Omdat je geen trekkracht op de huid uitoefent kan het gebruikt worden bij mensen met spataderen
 • Kan ook bij psoriasishuid gebruikt worden

Met de BASHYA Hayate behandeling onthaar je op een gladde en zachte manier. Zoals bij elke Bashya-behandeling gaat het om de hele verzorging, heerlijk ontspannend, een ware beleving!

Behandelplan met korting mogelijk

In overleg met de cliënt maak ik een behandelplan voor de lichaamsdelen die per behandeling onthaard worden. Voor een totale lichaamsbeharing zijn eerst meerdere sessies nodig. Omdat er steeds minder haartjes terugkomen, zal na verloop van tijd het hele lichaam in één behandeling kunnen worden nagelopen.

Bij ontharing van de benen geldt een kortingsmethode. Indien u ervoor kiest om regelmatig te ontharen, zal de behandeling minder tijdin beslag nemen. Daarom is het tarief van vervolgbehandelingen lager dan de eerste behandeling.
Ontharen voor mannen

Steeds meer mannen kiezen ervoor om het lichaamshaar te verwijderen. Hiervoor kunt u ook terecht bij mij. Omdat de lichaamsbeharing bij mannen anders is dan bij vrouwen geldt hiervoor een speciaal tarief. Niet per lichaamsdeel, maar per uur met maximaal twee uur per behandeling.

Ervaar de nabehandeling Bashya Sugar Zen

Ontharen hoeft niet vervelend te zijn, zeker met een ontspannende nabehandeling met Bashya Sugar Zen. Na het ontharen wordt een verkoelende kruidengel aangebracht. Daarna volgen het aanbrengen van de heerlijke Blue Moon-olie met een zachte kwast, een verkoelnde edelsteenmassage met blauwe calciet en ter afsluiting een korte hoofdhuid- en haarmassage.

Afhankelijk van de klachten die u heeft en waar de energiebanen geblokkeerd zijn, geef ik behandelingen gericht op de betreffende delen van het lichaam .Bij alle behandelingen geef ik massages en werk ik mindful, vanuit het hart en vanuit het gevoel. Ik maak mensen daarmee bewuster van wat ze kunnen voelen in hun lichaam.