Bashya Behandelmethodes

                                                         

Door stress en drukte gedurende langere periode kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Door het toepassen van stress-reducerende technieken doorbreek je de vicieuze cirkel en breng je je lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau weer in balans. Ik maak daarbij gebruik van eeuwenoude kennis en werk met eerlijke, zuivere geurende etherische oliën, verwarmende kruiden en biologische producten. Zo worden Bashya-behandelingen omgetoverd tot prachtige rituelen.

Combinatie van behandelmethodes

Omdat niemand gelijk is, zijn er geen standaardbehandelingen, maar maak ik afgestemd op de klachten van een cliënt een combinatie van verschillende behandelmethodes. Ook speelt de energetische kalender, die betrekking heeft op de Oosterse elementen hout, vuur, aarde, metaal en water, een rol in de samenstelling van de behandeling. Bekijk ook mijn werkwijze.

Ik hanteer methodes die vaak al eeuwenoud zijn en gebasseerd zijn op energetische principes uit de Chinese geneeskunde.

- vijf-elementenleer

- reflexologie

- aromatherapie

- kristaltherapie

- kruidentherapie

Afhankelijk van de klachten die u heeft en waar de energiebanen geblokkeerd zijn, geef ik behandelingen gericht op de betreffende delen van het lichaam.Bij alle behandelingen geef ik massages en werk ik mindful, vanuit het hart en vanuit het gevoel. Ik maak mensen daarmee bewuster van wat ze kunnen voelen in hun lichaam

Vijf-elementenleer

De vijf-elementenleer komt uit de Chinese oudheid en is gebasseerd op het seizoen of de fase van het leven waarin iemand zich bevindt en de bijbehorende organen en emoties. Behandeligen die de vijf-elementenleer als basis hebben geven ons energie in die gebieden van ons lichaam die in een bepaald seizoen een stapje harder moeten werken.

De elementenbehandelingen zijn samenesteld om lichaam en geest weer in harmonie te brengen. Het zijn holistische behandelingen die werken op gezicht en lichaam, en daarmee zorgen voor een balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ook worden tijdens deze behandelingen bepaalde ademhaling- en lichaamsoefeningen geleerd om spanning in de desbetreffende gebieden los te laten.

Reflexologie

Reflexologie betekend letterlijk weerspiegeling. Het hele lichaam weerspiegelt zich onder andere in de voeten, handen, oren en gezicht. Hier bevinden zich reflexzones , die corresponderen met alle organen en delen van het lichaam. Wanneer u ziek of gespannen bent, worden deze punten gevoelig en soms pijnlijk. Door het masseren van de reflexzones wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen en organen die met de reflexzones in verbinding staan.

Aromatherapie

Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Ik gebruik hiervoor etherische olie.Dat zijn de aromatische vloeistoffen die uit bloemen, bomen, wortels, zaden en struiken komen.De geuren werken in op het onderbewuste en hebben een rustgevende , evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest.

Kristaltherapie

Edelsteen- en kristaltherapie kunnen een aanvulling zijn om het evenwicht tussen lichaam en geest te hervinden.U kunt denken aan het masseren van bepaalde drukpunten met edelstenen via een masker op het gezicht.Of warme edelstenen die op plaatsen van het lichaam die extra aandacht behoeven, neergelegd worden.Het type steen staat voor een bepaalde werking. Zo zorgt bergkristal voor het zelfhelend vermogen van het lichaam en amethist is rustgevend.

Kruidentherapie

Kruiden hebben een geneeskrachtige werking.Zoals u wellicht weet, heeft kamille een ontstekingsremmende werking en werkt lavendel rustgevend. Zo zijn er wel 20 soorten Bashya geneeskrachtige kruiden die allemaal hun specifieke werking hebben en ingezet kunnen worden in de reiniging, in maskers, kompressen en stempels. De kruiden zijn zo zuiver dat ze ook thuis gebruikt kunnen worden om thee van te zetten.

Bashya Oorkaarsen

Oorkaarsen bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen.Natuurzuiver katoen wordt gedrenkt in bijenwas,dat vermengd is met geneeskrachtige kruiden.Een specifieke behandeling waarbij de kaars in de gehoorgang geplaatst word om oorpijn,verstopping,keelpijn,doofheid,oorsuizen,migraine,ontstoken amandelen ed te ondersteunen.

Bashya Cupping Massage

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de oppervlakte te trekken.Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger om afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.

De cups zuigen zich vast op de huid en vervoeren de energie en bloed naar de plaats in het lichaam waar deze energie verstoord is.


Voor meer informatie over deze behandelmethodes of de mogelijkheden voor uw klachten, kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met mij opnemen.