Bashya Behandelmethodes

                                                         

Door stress en drukte gedurende langere periode kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Door het toepassen van stress-reducerende technieken doorbreek je de vicieuze cirkel en breng je je lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau weer in balans. Ik maak daarbij gebruik van eeuwenoude kennis en werk met eerlijke, zuivere geurende etherische oliën, verwarmende kruiden en biologische producten. Zo worden Bashya-behandelingen omgetoverd tot prachtige rituelen.

Combinatie van behandelmethodes 

Omdat niemand gelijk is, zijn er geen standaardbehandelingen, maar maak ik afgestemd op de klachten van een cliënt een combinatie van verschillende behandelmethodes. Ook speelt de energetische kalender, die betrekking heeft op de Oosterse elementen hout, vuur, aarde, metaal en water, een rol in de samenstelling van de behandeling. Bekijk ook mijn werkwijze.

Ik hanteer methodes die vaak al eeuwenoud zijn en gebasseerd zijn op energetische principes uit de Chinese geneeskunde.

  - vijf-elementenleer

  - reflexologie

  - aromatherapie

  - kristaltherapie

  - kruidentherapie

Afhankelijk van de klachten die u heeft en waar de energiebanen geblokkeerd zijn, geef ik behandelingen gericht op de betreffende delen van het lichaam.Bij alle behandelingen geef ik massages en werk ik mindful, vanuit het hart en vanuit het gevoel. Ik maak mensen daarmee bewuster van wat ze kunnen voelen in hun lichaam

Vijf-elementenleer

De vijf-elementenleer komt uit de Chinese oudheid en is gebasseerd op het seizoen of de fase van het leven waarin iemand zich bevindt en de bijbehorende organen en emoties. Behandeligen die de vijf-elementenleer als basis hebben geven ons energie in die gebieden van ons lichaam die in een bepaald seizoen een stapje harder moeten werken.

De elementenbehandelingen zijn samenesteld om lichaam en geest weer in harmonie te brengen. Het zijn holistische behandelingen die werken op gezicht en lichaam, en daarmee zorgen voor een balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ook worden tijdens deze behandelingen bepaalde ademhaling- en lichaamsoefeningen geleerd om spanning in de desbetreffende gebieden los te laten.

Een korte omschrijving van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water.

Element Hout

Staat voor het voorjaar. Bijbehorende organen zijn lever en galblaas en emoties als prikkelbaarheid, opgewondenheid, ongeduld.Verschijnselen zijn een vettige huid, mee-eters, hyperpigmentatie vallen onder het houtelement.

Element Vuur

Staat voor de zomer. De organen zijn het hart en de dunne darm.De emoties zijn schuldgevoel, frustraties en onzekerheden.Couperose en bloedcirculatie vallen onder het vuurelement , evenals een gevoelige, vlekkerige huid.

Element Aarde

Staat voor het overgangsseizoen. Bijbehorende organen zijn maag en milt en denk aan emoties als piekeren. De huid is gevoelig voor acne en het vasthouden van afvalstoffen.

Element Metaal

Staat voor de herfst. De dikke darm en longen spelen een rol en emoties als niet kunnen loslaten en vermoeidhied. Veel voorkomende verschijnselen zijn een vale, grauwe huid met een tekort aan mineralen.

Element Water

Staat voor de winterperiode. Nieren en blaas zijn de bijbehorende organen, net als emoties als angst en bezorgdheid. Een droge, verslapte huid, uitdroging, tekort aan elasticiteit, gebrek aan spierspanning horen bij dit element.

Reflexologie

Reflexologie betekend letterlijk weerspiegeling. Het hele lichaam weerspiegelt zich onder andere in de voeten, handen, oren en gezicht. Hier bevinden zich reflexzones , die corresponderen met alle organen en delen van het lichaam. Wanneer u ziek of gespannen bent, worden deze punten gevoelig en soms pijnlijk. Door het masseren van de reflexzones wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen en organen die met de reflexzones in verbinding staan.

Bashya gezichtsreflexologie

Bij gezichtsreflexologie is de behandeling gericht op gebieden en punten in het gezicht en op de schedel.Deze corresponderen met het zenuwstelsel, de bloedvaten, de energiestroom (de energiebanen die van hoofd tot voeten door je lichaam lopen) en het hormoonstelsel.

Ik kijk naar lijnen en verkleuringen in het gezicht. De behandeling bestaat uit een edelsteenmassage, dieptereiniging, gezichtsreflexologie-massage en een gezichtsmasker maken met kruiden.

Bashya Akachi Handreflexologie

Handreflexologie bied niet alleen ontspanning, maar kan ook doelgericht worden toegepast bij klachten als hoofdpijn, slapeloosheid, of spijsverteringsproblemen.Wellicht heeft u emotionele of vage, medische niet te duiden klachten? Deze blokkades in het lichaam spoor ik via de handen op en behandel ik om het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. De behandeling werkt ook prefentief en verbetert het energieniveau in het lichaam voordat stoornissen merkzaam zijn.


Bashya Avani Voet & Onderbeen reflexologie

Onze voeten vergeten we maar al te vaak.Ze dragen ons, ze brengen ons waar we zijn. Als we verdrietig zijn dan dragen ze ons zware gewicht. Als we boos of gefrustreerd zijn , stampen we met onze voeten op de grond.Als we blij zijn dansen we, wanneer we gevallen zijn proberen ze ons weer op de benen te zetten.Bij elke emotie zijn onze voeten actief en spelen ze een rol.

We kunnen ze verwennen met mooie nagellakkleuren, voetenbaden en massage, maar we kunnen ook veel dieper komen.Voor vermoeide en onrustige benen biedt ik een energetisch kruidenvoetenbad, voetreflexmassage, een acupressuurmassage voor de voeten en onderbenen en afsluitend een heerlijke voet- en onderbeenpakking. De energetische olie die ik gebruik zorgt voor meer doorstroming van energie.

Aromatherapie

Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Ik gebruik hiervoor etherische olie.Dat zijn de aromatische vloeistoffen die uit bloemen, bomen, wortels, zaden en struiken komen.De geuren werken in op het onderbewuste en hebben een rustgevende , evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest.

Kristaltherapie

Edelsteen- en kristaltherapie kunnen een aanvulling zijn om het evenwicht tussen lichaam en geest te hervinden.U kunt denken aan het masseren van bepaalde drukpunten met edelstenen via een masker op het gezicht.Of warme edelstenen die op plaatsen van het lichaam die extra aandacht behoeven, neergelegd worden.Het type steen staat voor een bepaalde werking. Zo zorgt bergkristal voor het zelfhelend vermogen van het lichaam en amethist is rustgevend.

Kruidentherapie

Kruiden hebben een geneeskrachtige werking.Zoals u wellicht weet, heeft kamille een ontstekingsremmende werking en werkt lavendel rustgevend. Zo zijn er wel 20 soorten Bashya geneeskrachtige kruiden die allemaal hun specifieke werking hebben en ingezet kunnen worden in de reiniging, in maskers, kompressen en stempels. De kruiden zijn zo zuiver dat ze ook thuis gebruikt kunnen worden om thee van te zetten.

Basya Serce, Nek-, Borstbeen- & Decolleté-technieken

Behandeling van nek, borstgebied en decolleté staat voor het openen en ontladen van druk en stress op het borstbeen. Deze kan veroorzaakt worden door oppervlakkige borstademhaling, spanningen, honderd dingen gelijk willen doen en denken dat je niet rond kan komen met de tijd.Ook hormonale invloeden kunnen een rol spelen.In emotionele zin bevordert de Serce-behandeling het openen van het hart en het loslaten van de spanning en emotionele pijn.

Bashya Nilaya Rugbehandeling

De rug is het meest beschermende deel van ons lichaam.Je vind hier bovendien de zenuwen die naar alle andere lichaamsdelen uitwaaieren.Het is ook je rug recht willen houden en kracht aan jezelf willen geven. Rechte schouders en rug geven je de indruk er tegenaan te kunnen gaan, zelfs als je eigenlijk de kracht niet meer hebt. Je draagt alles mee op je schouders en de rugzak van opgedane ervaringen kan soms heel zwaar aanvoelen.

Met de Bashya Rugbehandeling behandel je eigenlijk het hele lichaam. Het geeft energie, zorgt voor harmonie en een betere doorstroming van de energie in het lichaam. Het brengt het lichaam weer in balans.De behandeling bestaat uit acupressuur, Guasha, Oosterse en Westerse massagetechnieken.

Bashya Acupressuur Facelift en Gezichtsbehandeling

In de Acupressur Facelift en Gezichtsbehandeling ontmoeten Oosterse en Westerse technieken elkaar.Ik geef bij deze behandeling bindweefsel- en drukpuntmassage en maak daarbij ook gebruik van edelstenen die dieper gaan dan de huid. Deze technieken werken op de reflexzones van het gezicht. Een ware facelift zonder botox!

Bashya Naira Oogbehandeling

De ogen zijn de afspiegeling van de ziel.De huid rond de ogen is gevoelig en dun. Wallen, kringen en rimpels kunnen snel ontstaan.Tekenen van vermoeidheid, slecht kunnen zien en veel denken laten hun sporen achter. De reflexgebieden van de nieren, de lever, blaas, galsblaas en maag zijn in de ogen zichtbaar, maar ook het hart en de dunne darm.

De Naira oogbehandeling bestaat uit massagetechnieken, acupressuus, edelstenen- en kruidentherapie. Het is een liftende oogbehandeling, maar gaat vele malen dieper in de lagen van de huid en laat u weer stralen.

Bashya Oorkaarsen

Oorkaarsen bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen.Natuurzuiver katoen wordt gedrenkt in bijenwas,dat vermengd is met geneeskrachtige kruiden.Een specifieke behandeling waarbij de kaars in de gehoorgang geplaatst word om oorpijn,verstopping,keelpijn,doofheid,oorsuizen,migraine,ontstoken amandelen ed te ondersteunen.

Bashya Cupping Massage

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de oppervlakte te trekken.Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger om afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.

De cups zuigen zich vast op de huid en vervoeren de energie en bloed naar de plaats in het lichaam waar deze energie verstoord is.


Voor meer informatie over deze behandelmethodes of de mogelijkheden voor uw klachten, kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met mij opnemen.